Tour de France 2010

Tour de France 2010
Takımlar, Sporcular ve Formalar

Tour de France 2010

Tour de France 2010
Etap Tanıtımları

Pazar, Temmuz 4

İnanılmaz kazalara sahne olan 1.Etap Galibi Alessandro Petacchi

Fransa turunun ilk etabı bugün Hollanda-Rotterdam'dan 223,5km. mesafe katedilmek üzere start aldı. Etap içinde Belçika topraklarına girecek sporcular 18 yıl aradan sonra Brüksel'de finishe girecek. Start almayan sporcu BMC takımından Frank Mathias oldu. Dün prolog içerisinde düşerek sağ baş parmağını kıran sporcu iyi bir tırmanış domestiği idi. BMC için turun başında yaşanan bu kayıp elbette ki BMC takım kaptanı Cadel Evans'a tırmanış domestiği olacak ismin ayrılmasıyla büyük şanssızlık yaşıyor.



Etabın başlamasıyla ilk 5 km. içerisinde uzun süreli kaçış gerçekleştirecek 3 kişilik kaçış grubu oldu. Alan Perez(Euskatel), Maarten Wynants(Quickstep) ve Lars Boom(Rabobank)'un bulunduğu kaçış grubu etap içerisinde zaman farkını 8 dakika kadar çıkardı. Köprü geçişlerinde tabın korkutan özelliği yoğun yan rüzgar sporcuları zorladıysa da finish de yaşayacakları sorun kadar beklenilen korkutucu etkisi olmadı. Etabın başında rengarenk formalarıyla bisikletçileri gören bir köpeğin fırlamasıyla ilk kaza yaşandı. Düşen sporcular arasında Ivan Basso, David Thousand, David Millar ve Edvald Boasson vardı. Kaza da kaybedilen vakit, bisiklet lastik değişimi gibi sorunlardan vakit kaybı yaşandı. Ivan Basso vakit kaybetmemek için ayakkabı değişimini sürüş sırasında teknik arabadan destek alarak etap içerisinde gerçekleştirdi.



Finishe 75 km. kala kaçan grubun ana gruba farkı 2 dakika 56 saniye kadardı. Kaçış grubundaki isimler ve etabın sprint etap oluşu göz önüne alındığında ana grup içerisindeki güçlü sprinterlerin etap galibiyetini kaçan gruba bırakmayacağı aşikardı. Finishe doğru ana grubun tempo arttırmasıyla şekillenen ana grup liderliği arasındaki takımlar; Milram, Cervelo, Garmin, Lampre ve tabii ki HTC-Columbia şeklindeydi. Takımlar trenlerini ana grubun öz saflarında oluşturarak etap galibiyetine yönelik kozlarını oluşturuyorlardı.



Nihayet kaçan grup finishe 8,7 km yakalandı. HTC-Columbia trenini oluşturup ana grup önünde güçlü tempo asılarak Mark Cavendish'i etap galibiyetine taşımakta ısrarlıydı. Sakat 7km. kala Alessandro Petacchi ve Mark Cavendish'in oluşturduğu kaza sebebiyle düşüşte zaman kaybettiler. Görebildiğimiz kadarıyla aralarında scar Ferreire ve George Hincapie de vardı. Alessandro Petacchi hızlı davranarak etaba geri döndü. Fakat yaşanan kazalar bununla sınırlı kalmayacaktı. Her ne kadar Sprint içerikli finishin onları beklediği bilinse de finishe doğru yüksek hızı kaldırmayacak tehlikeli keskin virajlar vardı.



Son 3 km. içerisinde yina ardarda kazalar oldu en son finishe iddilı ilerleyen Garmin Transations takımının güçlü sprinteri Tylar Farrar oluşan kazaya karışmış bisikletlerin birbirine kilitlenmesi sebebiyle etabı yürüyerek bitirdi. Finish çizgisini ilk geçen isim Lampre takımından kazaya karışsa da hızla geri dönmeyi başaran Alessandra Petacchi oldu. Ardından sırasıyla Mark Renshaw ve Thor Hushovd giriş yaptı.




Sıralama:


1 Alessandro PETACCHI ITA LAM 36 5:09:38

2 Mark RENSHAW AUS THR 28 +0

3 Thor HUSHOVD NOR CTT 32 +0

4 Robbie MCEWEN AUS KAT 38 +0

5 Matthieu LADAGNOUS FRA FDJ 26 +0
------------
1.Etap Sonunda Genel Durum:






 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder