Tour de France 2010

Tour de France 2010
Takımlar, Sporcular ve Formalar

Tour de France 2010

Tour de France 2010
Etap Tanıtımları

Çarşamba, Temmuz 7

Arnavut Kaldırımlı Etap 3'ün galibi Thor Hushovd Sarı Mayo Yine Cancellara'da

Startın alınmasının ardından ilk atak 3 kişilik kaçış gurubu ile 13.km'de gerçekleşti. 16.km'de 6 kişi, derken 17. km'de sabitlenen kaçış grubu sporcusu 7 kişiden oluşuyordu. Ryder Hesjedal (Garmin-Transitions), Pavel Brutt (Katusha), Roger Kluge (Milram), Pierre Rolland (Bouygues), Imanol Erviti (Caisse d'Epargne), Height (Cofidis) ve Steve Cummings (Sky).

128. km.'de ilk parke taş döşemeli 350 metre uzunluğundaki bölüm geçildi. Finishe 50 km kala Jens Voigt (Saxo Bank) ana grubun başında uzun süre ana grubu çekti. Önlerinde bulunan 6 parke taşlık zeminde beklenen kazaları tahmin eden takımlar önde yer alarak kazalardan etkilenmemeye çalışıyordu. 47. km. kala bu hareketlenme ve tempo artışı önlerde yer kapabilme uğruna verilen çekişmelere sahne oldu. Bu sırada ana grubun kaçan 7'liye farkı 1 dakika 37 saniye kadardı.

2.bölüm parke taş döşeme zemin 1.200 metre uzunluğunda Hollain'deydi. İlk olarak kaçan grup şanslı bir şekilde sorunsuzca geçti. Şanslı bir şekilde derken yolun darlığını belirtmekte farda var. Yol o kadar dardı ki iki bisikletli yanyana geçebilecek genişlikte ve bozuk zemin ile düz gidilemeyecek güvenlikte olan yolu 7 kişi gibi az rakamla geçen kaçan grup akıllılık edip yol kenarındaki topran zemin üzerinde tek sıra halinde geçti. Arkadan gelen ana grubun elbette ki böyle bir şansı yoktu. Ve Ana grubun kalabalıklığı yolun darlığına oranı düşünüldüğünde gerçekten zorlu bir geçiş yaşanacaktı. Bu geçişte kaçınılmaz kaza gerçekleşti. Lampre takımından Damieno Cunego ve takım arkadaşı Adriano Malori kazaya karışan isimlerdi. Malori'nin bisikletine giderken sekerek yürüdüğü gözlerden kaçmadı. Cofidis takımının genç ve başarılı ismi Rein Taramae'de kazazedelerdendi.


173.km.'de Rongy bölümü 700 metrelik parke taş döşemeli bölüm içeriyordu. Burada ana grubun kaçan gruba farkı 1 dakikaya indi.

4.bölüm ve 5. bölüm taş döşeme zemin arasında sadece 3 km düz yol bulunuyordu. 4.bölüm taş döşeme zemin 2.400 metre 3km düz yol ve ardından 5.bölüm taş döşeme zemin üzerinde 2.500 metrelik zorlu aşamanın ilk taşlık geçişinde korkulan kazalardan biri daha gerçekleşti.Frank Schleck, beyaz mayoyu taşıyan Tony Martin ve sarı mayoyu dün devir alıp bugün taşıyan Sylvain Chavanel'in düştüğü kazada Chavanel hemen yarışa döndüyse de Frank Schleck'in yerden kalkamadı. Bu kazadan sonra peloton bölündü, dağıldı denilebilir. Frank Schleck Sol köprücük kemiğini kırdığı için hastaneye kaldırıldı. Ve ameliyat olması bekleniyor.





Finishe 18 km kala etabın önünde Garmin Transmitions takımından Ryder Hesjedal ardından 37 saniye fark ile 2.grup (içerisinde Andy Schleck,Fabian Cancellara, Thor Hushovd, Geraint Thomas ,Cadel Evans ve Steve Cummings) ardından 3.grup 1 dakika 1 saniye fark ile Armstrong'un bulunduğu grup ve 1 dakika 41 saniye arkadalarında da 4. grup olan Contador'un grubu geliyordu. Alberto Contador genel sıralamada Lance Armstrong ile fark oluşmaması için tempoyu arttırarak Lance Armstron'un grubuna dahil oldu. 6.bölüm 3.700 metrelik taşlık zeminde Lance Armstrong'un lastiği çok kötü bir yerde çok kötü bir zamanda patladı. Armstrong lastik değişiminde zaman kaybederek hem grubun ardına hem de Alberto Contador'un ardına düştü. Armstrong'un yanında güvenilir domestiği Ukrayna'lı sporcu Jaroslav Popovych vardı. Armstrong'u çekerek Contador'un bulunduğu 3.grubu yakalamaya çalıştı fakat bir yerde artık Jaroslav Popovych'in kesilmesiyle Alberto Contador ile zaman farkının açılmakta olduğu haberini telsizde alan Lance Armstrong tek kişilik takım olarak tempo arttırdı ve Popovych'i geride bıraktı. Bu aşamada yapabilecek en doğru hareket buydu. Çünkü telsizden Armstrong'un haberini alan Alberto Contador'da zaman farkını açmak için tempo asılıyordu. Son 10 km kala Alberto Contador ile Lance Armstrong arasında 47 saniye gibi ciddi zaman farkı vardı.



Finishe 9,7 km. kala en önde Garmin Transations takımından Ryder Hesjedal'ın liderliği sürüyordu. Fakat ardından gelen 6 kilik sağlam isimlerin bulunduğu 2. grup( Andy Schleck,Fabian Cancellara, Thor Hushovd, Geraint Thomas ,Cadel Evans ve Steve Cummings) ile arasındaki fark 25 saniye'ye düşmüştü. 6 kişilik grubun ardından gelen Contador'un grubu ise finishe 9 km kala 2.grubu yakalamak üzereydi. Aralarındaki fark sadece 20 saniye kadardı.

Sylvain Chavanel... Finishe 7 km kala 2.kez lastik patlatarak bisiklet değişti fark 3 dakikanın üzerine çıktı. 2.kez lastiği patlamasaydı sarı mayoyu koruyabilirdi. Fakat artık zaman farkı oldukça açılmıştı. Maalesef bu fark onun sarı mayoyu kaybedeceği anlamına geliyordu.


Uzun süre etabın önünde tek başına bu zorlu etapta mücadele eden Ryder Hesjedal finishe 6 buçuk km kala artık kesilmeye başladı. Ve Cadel Evans'ın çektiği 6 kişiden oluşan 2.grup ( Andy Schleck,Fabian Cancellara, Thor Hushovd, Geraint Thomas ,Cadel Evans ve Steve Cummings) Hesjedal'ı yakaladı. Grup içerisinden Thor Hushovd zorlu etapların dayanıklılığı ve sprint gücüyle bilinen ismi... Etabı güçlü sprinti ile aldı. Finish için Alberto Contador'un domestiği görevinde bulunan Alexandre Vinokourov, Alberto Contador için çalışmayarak Contador'u yalnız bıraktı. Ve etaba Contador'un önünde girmesiyle kötü tepki aldı.

3.Etap Finish Sıralaması:

1. HUSHOVD Thor CERVELO TEST TEAM 4h 49' 38"

2. THOMAS Geraint SKY PRO CYCLING 4h 49' 38" + 00' 00"

3. EVANS Cadel BMC RACING TEAM 4h 49' 38" + 00' 00"

4. HESJEDAL Ryder GARMIN - TRANSITIONS 4h 49' 38" + 00' 00"

5. SCHLECK Andy TEAM SAXO BANK 4h 49' 38" + 00' 00"

6. CANCELLARA Fabian TEAM SAXO BANK 4h 49' 38" + 00' 00"

7. VAN SUMMEREN Johan GARMIN - TRANSITIONS 4h 50' 31" + 00' 53"

8. WIGGINS Bradley SKY PRO CYCLING 4h 50' 31" + 00' 53"

3.Etap sonu genel durum:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder