Tour de France 2010

Tour de France 2010
Takımlar, Sporcular ve Formalar

Tour de France 2010

Tour de France 2010
Etap Tanıtımları

Cuma, Ağustos 21

Yayın Krizine "Demokratik Açılım"


Arjantin hükümeti, ülkedeki naklen yayın krizine 'demokratik açılım' kapsamında el koydu ve maçları şifresiz yayınlamak için satın aldı.
Arjantin'de hükümet futbolda yeni sezonun gecikmesine neden olan ekonomik krize müdahale ederek, maçların naklen yayın haklarını kazandı.
Yapılan anlaşma karşılığı hükümet Arjantin Futbol Federasyonu'na yılda 155 milyon dolar ödeyecek.
BBC Türkçe'nin haberine göre, bu ücret, iptal edilen anlaşmayla özel televizyonların kulüplere ödediği ücretin iki katından fazla.
Arjantin'de yüksek borçları olan kulüplerin özel televizyon kanallarıyla yayın hakları ücreti için anlaşamaması, yeni sezonun başlayamamasına neden olmuştu.
'Demokratikleşmesinin parçası'Arjantin hükümeti maçların şifresiz kanallardan bedava izlenmesini sağlayacağını açıkladı.
Futbol federasyonuyla vardıkları anlaşmayı kamuoyuna duyuran Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez Kirchner, maçların herkes tarafından bedava izlenebilmesinin, demokratikleşmenin bir parçası olduğunu söyledi.
Kirchner, futbol maçlarını gösterme hakkını elinde bulunduran kablolu paralı kanallara ulaşamayan futbolseverlere karşı bir sorumluluk hissettiklerini söyledi.
Arjantin Cumhurbaşkanı, "Bu sorumluluğun gereğini yerine getiriyorum" dedi.
Ülkede muhalefet ise yoksulluğun hızla arttığı bir dönemde hükümetin futbola para ayırıyor olmasına tepkili.
Arjantin'de hükümetle federasyon arasında varılan anlaşmanın ardından yeni sezon bugün oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.
Arjantin Futbol Federasyonu Başkanı Julio Grondona, ülke futbolunun Avrupa'yla kıyaslandığında yayın hakları için çok az ödeme yapan medya kuruluşlarının kurbanı olduğunu söylemişti.
Ancak naklen yayın sözleşmesini iptal eden federasyon aleyhine dava açılması da gündemde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder