Tour de France 2010

Tour de France 2010
Takımlar, Sporcular ve Formalar

Tour de France 2010

Tour de France 2010
Etap Tanıtımları

Pazar, Eylül 27

Nazmi Avluca Dünya Şampiyonu


Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda tek altın madalyamızı Nazmi Avluca ile kazandık. 84 kilo sporcumuz, finalde Fransız Noumonvi’yi yenerek, birincilik kürsüsüne çıktı.
Türk güreşinin sembol isimlerinden Nazmi Avluca, bir kez daha gururumuz oldu. 84 kilo sporcumuz, Danimarka’nın Herning kentinde düzenlenen Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

Avluca ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Kübalı Hernandez’i 2-0, ikinci turda Macar Foder’i 2-0 yenen Nazmi Avluca, çeyrek finalde de Güney Koreli Cho karşısında son derece rahat bir müsabaka çıkardı, ikinci periyotta 5-0 galip durumdayken, bitime 3 saniye kala rakibini tuşladı ve yarı finalist oldu. Yarı final müsabakasında Azeri Gadabadze ile mücadele eden Avluca minderden 2-0 galip ayrılarak finale çıktı.

Nazmi Avluca finalde, Fransız Noumonvi ile karşılaştı. Fransız güreşçi karşısında da son derece üstün güreşen Avluca ilk periyotu 1-0, ikinci periyotu 3-0 aldı ve minderden 2-0 galip ayrılarak dünya şampiyonu oldu.

Bayrakla tur attı


Final müsabakasının tamamlanmasıyla birlikte büyük sevinç yaşayan Nazmi Avluca, minderde Türk bayrağıyla tur attı. Avluca mutluluğunu, Güreş Federasyonu Başkanı Osman Bak, Milli Takım antrenörleri, takım arkadaşları ve kendisine tribünlerden büyük destek veren gurbetçi vatandaşlarla paylaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder