Tour de France 2010

Tour de France 2010
Takımlar, Sporcular ve Formalar

Tour de France 2010

Tour de France 2010
Etap Tanıtımları

Pazar, Eylül 13

Joshua Cristopher Simpson


75 dakikalık futbolcu ! Manisa'nın Kanadalı orta saha sol kanat oyuncusu. 1983 doğumlu, süper bir kariyeri yok. Futbola Portland üniversitesinde başladı. 2004 yılında takım arkadaşı Adrian Serioux ile birlikte İngilterenin Millwall klübüyle sözleşme imzaladı..23 mayıs 2006 da Alman klübü Kaiserslautern ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Simpson 25 Mayıs 2009 da Manisasporla anlaştı ve 2 yılık sözleşmeye imza attı. Simpson, Kanada Milli Takımı’nda 19 kez forma giydi. Kaiserslautern II de bölgesel lig de 38 maç oynayıp 9 gol attıktan sonra 2.Bundesliga da 22 maç forma giymiş. 3 gol atıp 2 sarı kart görmüş. Kaiserslautern'in 8 Mayıs 2009 da kendi sahasında oynayıp 1-0 kazandığı Ausburg maçından bu güne kadar sahaya çıktığı hiç bir resmi maçta 90 dakika forma giymemiş.

-12 Mayıs 2009 A.Aachen 1 Kaiserslautern 0 (İlk 11 başladı 86.dakikada yerini M.Hornig'e bıraktı).

-24 Mayıs 2009 SC Freiburg 4 Kaiserslautern 3 (55.dakikada K.Hesse'in yerine oyuna girdi).

Concacaf Gold Cup da 4 kez Kanada milli takımı forması giydi. Jamaika'yı 1-0 yendikleri maç 46.dakikada oyuna girdi. El Salvador'a 1-0 yenildikleri maç 75.dk sahada kaldı. Kosta Rika ile 2-2 berabere biten maç 46.dakikada sahadan çıktı. Honduras'a 1-0 yenildikleri son maç ise 75 dakika sahada kaldı.

2.Bundesliga'da birilerinin dikkatini çekmiş ve Manisaspor'a gelmiş.

İlk hafta Eskişehir karşısında göze hoş gelen bir oyun oynadı. 75 dakika sahada kaldı. Maç golsüz bitti ama Simpson dikkat çekti.

İkinci maç Ankaragücü deplasmanında çift sarı karttan kırmızı görüp 70.dakikada oyundan atıldı. Atılmasa bile zaten oyundan alınırdı (!). Sahada kaldığı süre içinde sahanın en iyi oyuncularından birisiydi.

1 maçlık cezası Fenerbahçe maçı ile bitti. Son derece etkili bir maç çıkardı. Takımının en iyisiydi desek abartmış olmayız. 77.dakikada anlayamadığım bir sebep ile oyundan çıktı ve yerini Yiğit'e bıraktı. Manisaspor, 10 kişi kalan Fenerbahçe karşısında son anda maçı kaybetti ama Simpson sahada olsaydı 10 kişilik Fenerbahçe karşısında puan ya da puanlar almaları büyük ihtimaldi. Maçı sarı kart ile tamamladı Simpson.

Ve dün Sivasspor karşısında 5.dakika bu sezon ilk golünü attı. Sonrasında mükemmel çalımlarla getirdiği topla Isaac'i buluşturdu ve takımının 2.golünü hazırlamış oldu. 86.dakikada yerini Kemal'e bıraktı ve Kemal maçın son golünü atan oyuncu oldu. Simpson sahada kaldığı sürece sahanın tartışmasız en iyisiydi. Gol attı, attırdı, pres yaptı, pas verdi, defansa yardım etti, top kaptı, yani sahada yapılması gerekenleri fazla fazla yaptı.

Bakıyorum ligimize, yabancı futbolcuların aldıkları ücretler ile oynadıkları oyunları karşılaştırıyorum. Dolarların, Euroların havalarda uçuştuğu transfer sezonu ile bir dolu gereksiz yabancı futbolcu ligimizi işgal etmiş ve vasatı bile bulmayan bir futbol oynuyorlar. Ligimiz adeta kalitesiz yabancı futbolcu mezarlığı. Bu kadar kalitesiz ve vasatın altındaki futbolcu arasından Joshua Cristopher Simpson ismini ayırmak şart. Bu oyunu sürdürmesi durumunda en azından seneye Trabzonspor'a gitmesi mümkündür. Beşiktaşın şu an mevcut kadro yapısı göz önüne alındığında ara transferde Simpson ismi gündeme gelir. Manisa ile 2 yıllık sözleşmesi var. Bu durumda Manisa sezon ortasında ya da sezon sonunda satmak ve para kazanmak isteyecektir. Ben diyorum ki Simpson'a dikkat! Şampiyonluk hedeflerinden uzak kalacak bazı büyük takımlarımız devre arasında kadrolarını güçlendirmek ihtiyacı duyduklarında ilk olarak Manisa'nın kapısını çalacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder